ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο με την ιδιωτική βόλτα αστυνομικών με περιπολικό

Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο με την ιδιωτική βόλτα αστυνομικών με περιπολικό
Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε social media, διακρίνονται δύο αστυνομικοί μέσα σε περιπολικό που περνά με ταχύτητα και ανοιχτή τη σειρήνα φανάρια με κόκκινο INTIME

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το βίντεο που αναρτήθηκε σε social media και στο οποίο διακρίνονται δύο αστυνομικοί μέσα σε περιπολικό με ανοιχτή τη σειρήνα, να περνά με ταχύτητα κόκκινα φανάρια, έχοντας στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες.

Οι εισαγγελικές αρχές Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ερευνήσουν αν πράγματι το όχημα το οποίο φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό είναι περιπολικό, ενώ εάν αυτό επιβεβαιωθεί, ο αρμόδιος εισαγγελέας που «χρεώθηκε» την έρευνα θα ελέγξει το ενδεχόμενο τέλεσης των πράξεων της παράβασης καθήκοντος και της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό πλημμελήματος.

Το περιπολικό φαίνεται να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος με αναμμένους φάρους και σειρήνες. Λίγο πριν περάσει ένα κόκκινο φανάρι, ακούγονται γυναικείες φωνές από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού από όπου κι έχουν καταγραφεί όλες οι εικόνες του βίντεο. Οι φωνές μιμούνται τη σειρήνα του περιπολικού που ηχεί εκείνη την ώρα και ξεσπούν σε γέλια όταν το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα για να περάσει το κόκκινο φανάρι.

Αν και όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο ελέγχεται η γνησιότητα του βίντεο. Δηλαδή για παράδειγμα εάν το βίντεο δεν είναι προϊόν συρραφής εικόνας και ήχου, δεν έχει γίνει μοντάζ έτσι ώστε να παρουσιάζεται ως ελληνικής προελεύσεως και δεν έχουν προστεθεί ηχητικά εφέ με γυναικείες φωνές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ