ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Και δύο νοσηλεύτριες στο κάδρο των ευθυνών

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Και δύο νοσηλεύτριες στο κάδρο των ευθυνών
Εκτίμησαν πως ο ασθενής έχει ψύξη και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου ΙΝΤΙΜΕ / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε εξέλιξη είναι η πειθαρχική διαδικασία στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», μετά τον θάνατο του 49χρονου.

Μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) δρομολογείται και συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Σημειώνεται πως ήδη ο κ. Πλεύρης έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλου.

Στο κάδρο των ευθυνών σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή καθώς και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Οι νοσηλεύτριες φέρεται να ενημερώθηκαν ότι υπάρχει ασθενής με επείγον πρόβλημα, είδαν τον 49χρονο και άκουσαν την περιγραφή του πόνου στην πλάτη όπως και την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα σε ιδιώτη γιατρό για το ίδιο θέμα.

Έκριναν ωστόσο ότι δεν χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης και εξέτασης, οπότε δεν επικοινώνησαν με τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Εκτίμησαν πως ο ασθενής έχει ψύξη και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου. Ο 49χρονος άνδρας κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, καθώς δεν ένιωθε καλά το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ωστόσο, δεν πρόλαβε και πέθανε πριν φτάσει.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μιλώντας στο Open είπε ότι ο 49χρονος ποτέ δεν ανέφερε ότι έχει πόνο στην πλάτη αλλά «τρεις φορές ανέφερε ότι έχω ψύξη και με πονάει ο αυχένας».

Ξεσπά η αδερφή του άτυχου - «Να βγούμε στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουμε»

«Να βγούμε στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουμε, αυτούς που εκτέλεσαν τον αδερφό μου» δήλωσε η Kατερίνα Νεμουτιάδου, η αδελφή του 49χρονου.

Όπως είπε μιλώντας στον Alpha, η ζωή του αδελφού της για το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν «ένα λάθος».

«Ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως ο Αγ. Ανδρέας πρωτοπόρησε», είπε ταραγμένη και συνέχισε: «Έκαναν μια εικονική και λεκτική διάγνωση. Άκουσαν τι τους είπε, αλλά δεν τον εξέτασαν. Μια νοσοκόμα είδε και άκουσε και αποφάσισε να εκτελέσει τον αδερφό μου. Δεν έχω ξανακούσει περίπτωση να μην τον εξετάσει γιατρός».

«Να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, που άφησαν τον αδελφό μου, τον εκτελέσανε και πέθανε. Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που το ξεκίνησε, αλλά θέλω να το τελειώσει. Καμία μάνα σα τη δικιά μου, καμία αδελφή να μη το ζήσει αυτό. Πήγε το παλλικάρι μας και το διώξανε. Το είδε η νοσοκόμα και αποφάσισε οτι είναι καλά. Δεν φώναξε έναν γιατρό. Η μητέρα μου μέσα σε 10 μήνες θάβει δεύτερο παιδί, να τους χειροκροτήσουμε. Να βγει ο Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια αν ήταν η δική του μάνα τι θα τις έλεγε, να της το πω και εγώ», ξέσπασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ