ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Κρήτη, Πάτρα, Αρκαδία και Ωρωπό

«Στάχτη» χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών στο Ρέθυμνο ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Πολυμέτωπος είναι, για μία ακόμη ημέρα, ο αγώνας των πυροσβεστών καθώς φωτιές έχουν ξεσπάσει σε αρκετά σημεία της χώρας, εν μέσω κύματος ζέστης. 

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα, της Πάτρας.

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε οικία στον Άγιο Κωνσταντίνο Ωρωπού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει ήδη κατασβεστεί, ωστόσο το σπίτι έχει καεί ολοσχερώς καθώς και ξηρά χόρτα κοντά στην οικία.

Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν εξάλλου στην περιοχή Ελληνικό, της βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία. Η φωτιά τέθηκε το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο

Στο μεταξύ αναζωπυρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου η μεγάλη φωτιά που καίει από την Παρασκευή στο Ρέθυμνο, με την Πυροσβεστική να συνεχίζει να δίνει μεγάλη μάχη, έχοντας μεγάλο εμπόδιο τον άνεμο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, το πύρινο μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος, για αυτό και έχει παρθεί απόφαση για εκ νέου εκκένωση του οικισμού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης