ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλία: Στη μάχη με τις φλόγες τα ελληνικά Canadair - Το μήνυμα του Μακρόν στα ελληνικά

Γαλλία: Στη μάχη με τις φλόγες τα ελληνικά Canadair - Το μήνυμα του Μακρόν στα ελληνικά
Το «ευχαριστώ» του Γάλλου προέδρου Twitter/Εμανουέλ Μακρόν

Στη μάχη με τις φωτιές στη Γαλλία έχουν ριχτεί από το μεσημέρι της Παρασκευής τα δύο Canadair που έστειλε ως βοήθεια η Ελλάδα.

Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ζητήθηκαν από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

Χθες, Παρασκευή τα δυο Canadair επιχειρούσαν μέχρι που έπεσε το φως πάνω από τα δάση στην περιοχή της ΝΙΜ, ενώ τις ευχαριστίες του στην Ελλάδα για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέφρασε δημόσια ο Πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, στα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ