ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την συντριβή του Antonov στην Καβάλα

Εισαγγελική παρέμβαση για την συντριβή του Antonov στην Καβάλα
INTIME

Με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου ο εισαγγελέας Εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων για τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους στην Καβάλα.

Το αεροσκάφος συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας, έχοντας πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών, ενώ πετούσε πάνω από την θάλασσα κοντά στο όρος Άθως.

Αυτό κατέγραψε για την πορεία του αεροσκάφους, όπως φαίνεται στο flightradar24.com λίγο πριν την πτώση. Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά στον αέρα στον δεξί κινητήρα του λίγο πριν τη συντριβή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις 22:48 ο πιλότος του Antonov εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Χρυσούπολης, προκειμένου να αποβιβαστεί.

Τελικά το αεροσκάφος δεν έφτασε έως το αεροδρόμιο και το σήμα του χάθηκε από το ραντάρ, πριν καταφέρει να φτάσει στο αεροδρόμιο, καθώς κατέπεσε φλεγόμενο πέριξ του οικισμού Παλαιοχωρίου Καβάλας.

Αποχώρησε από το σημείο του δυστυχήματος χωρίς ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη

Καμία δήλωση δεν θέλησε να κάνει ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Βαντίμ Σαμπλούκ (Vadym Sabluk) κατά την αποχώρηση του από το σημείο.

Ο Ουκρανός γενικός πρόξενος ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για την εξέλιξη των ερευνών και ενημέρωσε ο ίδιος, με τη σειρά του, για την ταυτότητα των οχτώ μελών του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους- όλοι ουκρανικής καταγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ