ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αντιφιλίππους και Παλαιοχώρι

Καβάλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αντιφιλίππους και Παλαιοχώρι
ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ/INTIME

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου

Ο λόγος είναι να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους Antonov που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Πάντως, οι τοπικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή της άφιξης του εδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και θα ελέγξει την άσπρη σκόνη που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθεί για την επικινδυνότητα της.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος δήλωσε νωρίτερα ότι περιμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ