ΕΛΛΑΔΑ

«Άκουσα και 30 εκρήξεις»: Κάτοικοι περιγράφουν τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του Antonov

«Άκουσα και 30 εκρήξεις»: Κάτοικοι περιγράφουν τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του Antonov
CNN Greece

Τον αρχικό φόβο αλλά και τη μετέπειτα ανησυχία τους για το φορτίο του Antonov που κατέπεσε στην περιοχή της Καβάλας εξέφρασαν μιλώντας στο CNN Greece κάτοικοι της περιοχής.

Μιλώντας στο CNN Greece, ένας κάτοικος περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά από την πτώση του αεροσκάφους:

«Βγήκαμε στο μπαλκόνι και προσπαθούσαμε να δούμε τι έπεσε. Έτρεξαν μήπως μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά αλλά όταν πήγαν είδαν μόνο να καίγεται. Μας τρόμαξε λίγο η ιστορία για το πολεμικό υλικό και τι μπορεί να είχε».

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής είπε στο CNN Greece ότι αισθάνθηκαν λες και έγινε βομβαρδισμός.

Μάλιστα, περιγράφοντας το τι συνέβη είπε πως η γυναίκα του έπεσε κάτω να κρυφτεί από το φόβο της.

«Υπήρχε μεγάλη ανησυχία, ακόμα δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Μπορεί να άκουσα και πάνω από 30 εκρήξεις μέσα σε 45 λεπτά. Άρχισα να νιώθω κάψιμο και γι’ αυτό έφυγα για Καβάλα» είπε ο ίδιος, εξηγώντας πως το σπίτι του βρίσκεται σε απόσταση 700-800 μέτρων από το σημείο της πτώσης του Antonov.

Με τη σειρά του, ο σύμβουλος πολιτικής προστασίας του δήμου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς, έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Μια ήσυχη βραδιά έγινε κόλαση, γιατί δεν ξέραμε τι ήταν αυτό που μετέφερε το αεροπλάνο αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

«Φαίνεται, όμως, ότι η κατάσταση όσον αφορά τις άλλες παρενέργειες δεν είναι τόσο σοβαρές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς ήταν η συνέχιση ηλεκτροδότησης και υδροδότησης οικισμών. Μένει η δουλειά στους πυροτεχνουργούς να μαζέψουν τα διάσπαρτα πυρομαχικά ενώ εμείς περιμένουμε αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του κράτους για την ποιότητα των νερών και του εδάφους και αν έχουν επηρεαστεί».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντιφιλίππων, Στέλιος Μακρίδης, είπε στο CNN Greece:

«Απομακρυνθήκαμε γιατί δεν ξέραμε τι ήταν το φορτίο του αεροπλάνου. Τα αποτελέσματα ήταν καλά, δεν είχαμε κάποιο χημικό στοιχείο αλλά θα πάρει χρόνο η απομάκρυνση όλων των βλημάτων γιατί μιλάμε για μια μεγάλη έκταση στρεμμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ