Η SofMedica υποστηρικτής του 1ου Παγκόσμιου Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου
«Είμαστε κατεξοχήν Έλληνες της διασποράς, ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να αρνηθούμε τη συμβολή μας για την υποστήριξη του συνεδρίου, που αφορά στους Έλληνες ιατρούς και επιστήμονες της διασποράς» δήλωσε ο Γεώργιος Σοφιανός.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SofMedica, Γεώργιος Σοφιανός, παραβρέθηκε στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Aristotle Medical Forum», από την Παρασκευή (15/07) έως την Κυριακή (17/07/2022), στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σοφιανός μίλησε για την απόφαση να στηρίξει ο Όμιλος το συνέδριο, εμπράκτως και σε χορηγικό επίπεδο. «Είμαστε ένας όμιλος, ο οποίος έχει ιδρυθεί και ανδρωθεί στο εξωτερικό. Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας εκτός Ελλάδας και κατόπιν επεκταθήκαμε στην Ελλάδα, οπότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε κατεξοχήν Έλληνες της διασποράς, και ως πολίτες και ως επενδυτές και επιχειρηματίες. Ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να αρνηθούμε τη συμβολή και τη συνεισφορά μας στη διοργάνωση, για την υποστήριξη του συνεδρίου, που αφορά στους Έλληνες ιατρούς και επιστήμονες της διασποράς» ανέφερε.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στη λειτουργία του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος στην Ιατρική του ΑΠΘ: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ξεκίνησε το πρώτο ξενόγλωσσο πρόγραμμα Ιατρικής, το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές από το εξωτερικό και βεβαίως είχε μεγάλη απήχηση σε παιδιά της Ομογένειας, τα οποία επέλεξαν την Ελλάδα ως ένα μέρος να σπουδάσουν και να μάθουν την Ιατρική επιστήμη. Επομένως, θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξουμε και να δείξουμε έμπρακτα την αρωγή μας στο θάρρος που είχε το Αριστοτέλειο και η Ιατρική Σχολή να κάνουν διαφορετικά πράγματα».
Αναφερόμενος στην αποστολή της SofMedica, ο κ. Σοφιανός σημείωσε: «Προσπαθούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει σε επίπεδο τεχνολογιών, μεταξύ Δυτικής Ευρώπης, Βορείου Αμερικής και της δικής μας περιοχής, της Ανατολικής και Νοτιανατολικπης Ευρώπης. Προσπαθούμε πάντα, τη στιγμή που μία ιατρική τεχνολογία είναι διαθέσιμη στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο κτλ., η εταιρεία να την φέρνει άμεσα, με τους ίδιους όρους και την ίδια υποστήριξη, ώστε να είναι διαθέσιμη στην Αθήνα, στη Βουδαπέστη, στο Βουκουρέστι ή στη Σόφια».
Όσο για τη συμβολή του Συνεδρίου και την εξέλιξή του, εκτίμησε ότι οι επιστήμονες του εξωτερικού και οι διακεκριμένοι Έλληνες γιατροί της διασποράς, μπορούν εκτός από την ίδια την τεχνολογία να υποστηρίξουν και τη διάδοση της γνώσης. Διδάσκοντας και ασκώντας την Ιατρική σε μεγάλα νοσοκομεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, δίνεται η ευκαιρία μέσω του συνεδρίου και των συνεργασιών που μπορούν να προκύψουν, να διοχετεύσουν τη γνώση στον τόπο από τον οποίο προέρχονται.