ΕΛΛΑΔΑ

Ικαρία: Καταγγελία για μεταφορά ασθενή με κουβέρτα και σε καρότσα αγροτικού

Ικαρία: Καταγγελία για μεταφορά ασθενή με κουβέρτα και σε καρότσα αγροτικού
Facebook/kali.valsami

Μία γυναίκα στην Ικαρία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας σε καρότσα αγροτικού και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί εξυπηρετούσε άλλο ασθενή, σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στο Facebook.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η Ικαρία διαθέτει μόλις δύο ασθενοφόρα που εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

Την προηγούμενη Τετάρτη, μία γυναίκα έπεσε και χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της, ωστόσο εφημέρευε μόνο το ένα ασθενοφόρο του νησιού, με συνέπεια η γυναίκα να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας μέσα στην καρότσα ενός αγροτικού.

«Καταγγέλλω περιστατικό που έλαβε χώρα εχτές το μεσημέρι στον Εύδηλο (σ.σ. Τετάρτη 13 Ιουλίου) γυναίκα έπεσε και χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της. Κάτοικοι σπεύσαμε να την βοηθήσουμε κι εγώ προσωπικά πήρα τηλέφωνο για να έρθει στο σημείο ασθενοφόρο να την παραλάβει. Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο βρίσκεται στον Αγ. Κύρηκο και θα χρειαζόταν πάνω από μιάμιση ώρα να φτάσει καθώς είχε άλλον ασθενή. Πήρα στο Κέντρο Υγείας μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθήσουμε την γυναίκα και ίσως πάρουμε οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να την μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα στην υγεία της, καθώς πονούσε και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Η απάντηση ήταν “αν κουνάει χέρια και πόδια να την βάλετε σ’ ένα αμάξι και να την φέρετε εδώ”. Προσπαθήσαμε ώρα να σκεφτούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθεί, τελικά την βάλαμε μέσα σε μια κουβέρτα με ένα μαξιλάρι για το κεφάλι της και στην συνέχεια την τοποθετήσαμε μέσα σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος διότι η γυναίκα δεν μπορούσε να κάτσει κι έπρεπε να παραμείνει σε ξαπλωμένη στάση. Εν έτει 2022 θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσε να μεταφερθεί ο ασθενής ήταν πάνω σε μια καρότσα! Το νησί διαθέτει δύο ασθενοφόρα οχήματα, για ποιόν λόγο εφημερεύει μόνο το ένα; Είναι δυνατόν να εξυπηρετεί ένα όχημα ολόκληρο το νησί; Ντροπή κ αίσχος..», αναφέρει η σχετική καταγγελία που αναρτήθηκε στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ