ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα: Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα: Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός
«Δεν μιλάμε για ιατρικό λάθος. Δεν τον είδαν καν οι γιατροί για να τον εξετάσουν» είπε ο υπουργός Υγείας ΑΠΕ - ΜΠΕ / (Φωτογραφία αρχείου)

«Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός» είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τον 49χρονο που πέθανε έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου είχε πάει με πόνους στην πλάτη και τον έδιωξαν χωρίς να υπάρξει διάγνωση.

«Εάν τον είχε δει ακόμα και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα, καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο περιστατικό, 1-2 ώρες πριν από αυτό με τον 49χρονο.

Στο ίδιο νοσοκομείο και από την ίδια νοσηλεύτρια έγινε σωστή διαχείριση άλλου περιστατικού καθώς βάσει πρωτοκόλλου κάλεσε γιατρό ο οποίος τον εξέτασε και τον παρέπεμψε σε άλλο νοσοκομείο.

«Στο περιστατικό του 49χρονου η διάγνωση δεν έγινε από γιατρό. Ο άνθρωπος αυτός πήγε και έγινε εκτίμηση μη ορθή από τη νοσηλεύτρια ότι δεν έχριζε παρακολούθησης από γιατρό και έπρεπε να πάει σε άλλο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα ο οποίος δεν εξετάστηκε από κανέναν γιατρό επειδή «το νοσοκομείο δεν εφημέρευε» ο υπουργός είπε: «Κανένα νοσοκομείο δεν είναι κλειστό όταν δεν εφημερεύει. Προφανώς οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί εκεί υπάρχουν ανοιχτά αρκετά τμήματα.

Το πρωτόκολλο λέει πως αν για κάποιο λόγο κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό. Άπαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο τότε το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί».

Σταθεροποίηση περιστατικών με κορωνοϊό

Ερωτηθείς για την έξαρση του κορωνοϊού είπε ότι, παρά το γεγονός ότι οι νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid είναι πολλές, παρατηρείται μία σταθεροποίηση τις τελευταίες 5-6 μέρες.

Ο υπουργός εκτιμά ότι ο μήνας Αύγουστος θα είναι καλύτερος από τον μήνα Ιούλιο όσον αφορά τα περιστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ