ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στο Σπαθοβούνι: Πώς έγινε το τροχαίο με τα δύο νεκρά παιδιά –Σοβαρή η κατάσταση του 15χρονου

Τροχαίο στο Σπαθοβούνι: Πώς έγινε το τροχαίο με τα δύο νεκρά παιδιά –Σοβαρή η κατάσταση του 15χρονου
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Στη θλίψη έχει βυθιστεί τη τοπική κοινωνία της Κορίνθου μετά από το τροχαίο δυστύχημα στο ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Σπαθοβουνίου χθες, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο νεαρά παιδιά -μια 18χρονη και ένας 16χρονος.

Σκληρή μάχη για τη ζωή του δίνει ο 15χρονος οδηγός του ενός οχήματος, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας βαριά τραυματισμένος.

Το τροχαίο συνέβη όταν ένα από τα ΙΧ έκανε όπισθεν επί της εθνικής λίγο πριν το τούνελ.

Ένα δεύτερο όχημα, που κινούταν με κατεύθυνση προς Τρίπολη, έπεσε πάνω στο πρώτο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να το εκτινάξει σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.

Τόσο η 18χρονη κοπέλα, αδελφή του 15χρονου οδηγού, όσο και ο 16χρονος φίλος και γείτονας βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Ο 15χρονος οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κορίνθου, ωστόσο οι γιατροί των Επειγόντων περιστατικών έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή και ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το όχημα που οδηγούσε ο 15χρονος - Πηγή: KorinthosTV.gr

Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη ενώ φίλοι και συγγενείς κάνουν έκκληση για αίμα, προκειμένου να μπει το παιδί στο χειρουργείο.

Ο 65χρονος Βρετανός οδηγός του δεύτερου οχήματος, που είχε νοικιάσει το όχημα για τις διακοπές του στην Ελλάδα, παρελήφθη και αυτός από ασθενοφόρο και πλέον νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Ο 15χρονος είχε πάρει κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου

Όπως δήλωσε η θεία των αδελφών, ο 15χρονος είχε πάρει κρυφά τα δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου και να πάνε τη -μοιραία, όπως αποδείχτηκε- βόλτα.

«Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά βρήκαν τα παιδιά το δεύτερο κλειδί και έφυγαν τα παιδιά 02:30 τη νύχτα. Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς. Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά». Συνεχίζοντας είπε: «Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο που την «πατάνε» όλοι, αν δε στρίψεις σωστά μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν 4 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν αλλά έγινε το τροχαίο» είπε η θεία τους, μιλώντας στο STAR.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως μόλις ο έφηβος ενημερώθηκε ότι η αδελφή του δεν είναι πια στη ζωή εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

«Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε. Του το είπε η μαμά του. Τι να πρωτοκρατήσει κρυφό. Το άλλο παιδί που πέθανε ήταν γείτονας, φίλος. Η Αναστασία (η αδερφή) έφυγε ακαριαία, τα παιδιά που πέθαναν κάθονται πίσω και πέθαναν αμέσως» είπε η γυναίκα.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

«Χθες (18.7.2022) το πρωί, στο 95,4ο χιλιόμετρο του Νέου Αυτοκινητόδρομου Αθηνών- Κορίνθου- Τριπόλεως- Καλαμάτας, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 69χρονος αλλοδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε ανήλικος ημεδαπός και επέβαιναν τρεις ημεδαποί, 18χρονη, 18χρονος και ανήλικος.


Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του ανήλικου και της 18χρονης, καθώς και ο τραυματισμός του 18χρονου και των οδηγών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου».

Πηγή φωτογραφίας: KorinthosTV.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ