ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη - Δήμαρχος Πικερμίου στο CNN Greece: Επικίνδυνο το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στην Πεντέλη - Δήμαρχος Πικερμίου στο CNN Greece: Επικίνδυνο το πύρινο μέτωπο
Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι πολύ άσχημες, «καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι που δεν αφήνουν πλέον τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν, καθώς δεν μπορούν να πλέον ούτε καν να φορτώσουν νερό από τη θάλασσα». CNN GREECE / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η φωτιά έχει μπει πλέον στον οικισμό του Ντραφίου, όπου έχει διαταχθεί εκκένωση με κατεύθυνση προς Παλλήνη», δήλωσε στο CNN Greece o δήμαρχος Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, αναφερόμενος στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι πολύ άσχημες, «καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι που δεν αφήνουν πλέον τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν, καθώς δεν μπορούν πλέον ούτε καν να φορτώσουν νερό από τη θάλασσα».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πικερμίου στην περιοχή της δικαιοδοσίας του έπνεαν από νωρίς το απόγευμα άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

«Είμαστε όλοι εδώ από τις πρώτες ώρες, αλλά η φωτιά δεν σταματά. Όταν ξεκινάει μέσα από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης, που πάντα από εκεί ξεκινάει, και καιγόμαστε... Έχει γεμίσει όλος ο όγκος από καύσιμη ύλη και κατεβαίνει με δύναμη η φωτιά και γι' αυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», δήλωσε ο κ. Μπουρνούς στο CNN Greece.

Διαβάστε αναλυτικά

Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι - Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Παλλήνη

Πυροσβεστική: Δύσκολη η φωτιά

Για μία «δύσκολη φωτιά στο Νταού Πεντέλης» μίλησε στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης και όπως δήλωσε ο κ. Αρτοποιός η φωτιά κινείται προς το Ντράφι της Πεντέλης.

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών.

«Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κάνουμε, να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ