ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη - Δήμος Παλλήνης: Όσοι εκκενώνουν τα σπίτια τους να συγκεντρωθούν στη Λεωφόρο Ανθούσας

Φωτιά Πεντέλη - Δήμος Παλλήνης: Όσοι εκκενώνουν τα σπίτια τους να συγκεντρωθούν στη Λεωφόρο Ανθούσας
Ο Δήμος Παλλήνης καλεί τους κατοίκους της Ανθούσας και των άλλων περιοχών που εκκενώνονται, να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένους χώρους CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Πύρινη κόλαση επικρατεί από το απόγευμα της Τρίτης στο Ντράφι Πικερμίου αλλά και τις γύρω περιοχές – Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι- μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στη Νταού Πεντέλης στις 17:19.

Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι τα οκτώ μποφόρ.

Η περιοχή είναι γεμάτη πεύκα, μέσω των οποίων η φωτιά μεταδίδεται σε χρόνο-ρεκόρ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 και μέσα σε τρεις ώρες επεκτάθηκε ταχύτατα σε Ντράφι, Ανθούσα, Δασαμάρι και Διώνη.

Ο Δήμος Παλλήνης καλεί τους κατοίκους της Ανθούσας και των άλλων περιοχών που εκκενώνονται, να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένους χώρους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι να εκκενώσουν την Ανθούσα και να συγκεντρωθούν στους χώρους των Praktiker και The Mart στη Λεωφόρο Ανθούσας. Ανοιχτό παραμένει το ΚΑΠΗ Γέρακα, Εθν. Αντιστάσεως 44, για όσους έχουν ανάγκη».

Σε πλήρη ετοιμότητα για την φιλοξενία οικογενειών που τυχόν χρειαστούν στέγαση μετά τις εκκενώσεις των κατοικιών που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το απόγευμα στο Ντράφι, δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Στις 8:30 μμ από το μέτωπο της κατάσβεσης ο ίδιος με τα 3 πυροσβεστικά οχήματα και τις 4 υδροφόρες του Δήμου, μας ενημερώνει ότι αυτή τη στιγμή καίγεται παρακείμενη οικία.

Αναφορικά με τις εκκενώσεις του πληθυσμού επισημαίνει ότι από το Ντράφι κατευθύνονται προς την Παλλήνη και από την Ανθούσα προς τον Γέρακα και ότι «προφανώς ο δήμος Ραφήνας -Πικερμίου διαθέτει κάθε δυνατότητα φιλοξενίας εφόσον παραστεί ανάγκη».

Αναφορικά με το μικροκλίμα που αναπτύσσει η πυρκαγιά στα πευκόφυτα και ανομοιογενώς εδαφολογικά επίπεδα, τονίζει ότι «δυστυχώς εξαπλώνεται σαν χταπόδι και πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα».

Ο δήμαρχος ιδιαίτερα ανήσυχος για τις προκληθείσες καταστροφές στις περιουσίες στο περιβάλλον και την οικονομία εξέφρασε φόβους για τις διάσπαρτες κατοικίες, καθώς σε λίγο θα σταματούσαν οι εναέριες δυνάμεις και θα απέμεναν οι επίγειες μόνο για την κατάσβεση, βοηθούμενες βεβαίως από την αναμενόμενη εξασθένηση των ανέμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ