ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μεγαλόπολη: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Φωτιά στη Μεγαλόπολη: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Έχει διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον κόμβο Λεύκτρου-Σπάρτης INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή Ρούτσι του δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ μέχρι και την δύση του ήλιου, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Εξαιτίας της φωτιάς, η αστυνομία έλαβε έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας στον κόμβο Λεύκτρου-Σπάρτης.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον κόμβο Λεύκτρου-Σπάρτης.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων για Σπάρτη θα πραγματοποιείται από τις παλαιές εθνικές οδούς Τρίπολης-Σπάρτης και Καλαμάτα-Σπάρτης.

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει δασική έκταση, ενώ οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν, ώστε να μην επεκταθεί σε γειτονικές δασικές εκτάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ