ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη
Eπιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα Screen Grab/YouTube

Συνεχίζεται το τιτάνιο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, όπου σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Γιάννη Αρτοποιό υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη. Την ίδια ώρα, η φωτιά κατακαίει και από τις δύο πλευρές της οδού Μαραθώνος.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση, επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα.

Παρουσιάζοντας τον σχετικό χάρτη, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την κόκκινη περίμετρο, και ενεργά μέτωπα εκεί που φαίνονται οι κόκκινες γραμμές: στο Γέρακα, στην Παλλήνη, στην Ανθούσα στη Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος.

Έμφαση δίνεται στη ΝΔ πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ και ΝΑ επίσης, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Συνδράμουν Δασική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, ΓΕΣ, ΟΤΑ και ΕΛΑΣ που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Liveblog - Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη: Καμένα σπίτια, εκρήξεις καταστροφές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ