ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη - ΔΕΔΔΗΕ: Στο σημείο της πυρκαγιάς τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Φωτιά Πεντέλη - ΔΕΔΔΗΕ: Στο σημείο της πυρκαγιάς τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Η βλάβη εντοπίζεται σε μια γραμμή Μέσης Τάσης που τροφοδοτεί τμήμα της Παλλήνης και της Πεντέλης CNN Greece/Αλέξανδρος Γαστεράτος

Στο σημείο που είναι σε εξέλιξη η φωτιά εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τα συνεργεία των τεχνικών είναι σε αναμονή και μόλις επιτραπεί από την Πυροσβεστική θα κάνουν επιθεώρηση του δικτύου.

Η βλάβη εντοπίζεται σε μια γραμμή Μέσης Τάσης που τροφοδοτεί τμήμα της Παλλήνης και της Πεντέλης.

Χωρίς προβλήματα λειτουργεί εξάλλου το δίκτυο Υψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ.

Σημειώνεται πως δραματική παραμένει η κατάσταση στην Παλαιά Πεντέλη, το Ντράφι, την Ανθούσα, το Γέρακα, τη Διώνη και άλλες γύρω περιοχές μετά από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Νταού Πεντέλης το απόγευμα της Τρίτης.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ στη «μάχη» ρίχτηκαν από νωρίς το πρωί και τα εναέρια μέσα.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, που κατά τη διάρκεια της νύχτας έφταναν κατά τόπους τα 80χλμ/ώρα.

Εφιαλτική νύχτα

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι σε Πεντέλη, Ντράφι, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη, Γέρακα και Δασαμάρι, όπου εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και άφησε πίσω της καμένα σπίτια και απόγνωση.

Στην πολύπαθη Πεντέλη, που πολλάκις έχει πληγεί από πυρκαγιές, οι επίγειες δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη για να σβήσουν τις φλόγες, που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.

Η φωτιά κατακαίει τα πάντα στο διάβα της ενώ κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν καμένα σπίτια σε Παλαιά Πεντέλη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Πανόραμα Παλλήνης ενώ οι εστίες είναι δεκάδες και εκτείνονται από το Πεντελικό όρος μέχρι την οδό Μαραθώνος.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Liveblog - Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη: Καμένα σπίτια, εκρήξεις καταστροφές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ