ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη: Σκληρή «μάχη» με τις φλόγες στο Πανόραμα Παλλήνης – Συγκλονιστικές εικόνες

Φωτιά Πεντέλη: Σκληρή «μάχη» με τις φλόγες στο Πανόραμα Παλλήνης – Συγκλονιστικές εικόνες
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ πολλά είναι τα σπίτια που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες στην περιοχή

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Πανόραμα της Παλλήνης, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ πολλά είναι τα σπίτια που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες στην περιοχή.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν εξαιρετικά το έργο των δυνάμεων.

Η ταχύτητα των ανέμων στην περιοχή έφτασε στις μέγιστες τιμές της να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα και εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση.

Την περισσότερη δουλειά την κάνουν τα εναέρια μέσα, καθώς οι καπνοί δεν επιτρέπουν στους πυροσβέστες να κινηθούν εντός του μετώπου λόγω επικινδυνότητας.

Παλλήνη, Διώνη και Ντράφι είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι εστίες είναι δεκάδες και εκτείνονται από το Πεντελικό όρος μέχρι την οδό Μαραθώνος.

Σημειώνεται ότι στις 05:20 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι – Ραφήνα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι - Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Liveblog - Πύρινη κόλαση στην Πεντέλη: Καμένα σπίτια, εκρήξεις καταστροφές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ