ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη - Meteo: Η εξάπλωση της πυρκαγιάς από δορυφόρο - Δείτε το χάρτη

Φωτιά Πεντέλη - Meteo: Η εξάπλωση της πυρκαγιάς από δορυφόρο - Δείτε το χάρτη
Καμένη γη στην περιοχή Δέση στον Γέρακα CNNgrNews

Τη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς που ξεκίνησε την Τρίτη στην Πεντέλη, παρουσιάζουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο οι χάρτες της υπηρεσίας Fire Information for Resource Management System (FIRMS) της NASA.

Δορυφορικές παρατηρήσεις από το σύστημα FIRMS δείχνουν τα θερμά σημεία που ανιχνεύθηκαν από δορυφόρους πολικής τροχιάς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.

Η εξάπλωση των θερμών σημείων από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης προς τα νότια αποκαλύπτει τη μεγάλη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς η οποία καθοδηγείται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, ο καπνός της δασικής πυρκαγιάς της Πεντέλης από τους ισχυρούς βόρειους-βορειοανατολικούς ανέμου έχει μεταφερθεί τουλάχιστον 400 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά, προς την θάλασσα των Κυθήρων και το Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος.

Νωρίτερα, η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, ενημέρωνε, ότι οι βόρειοι άνεμοι στην περιοχή της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν σημαντικά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, πνέοντας μέχρι αυτή τη στιγμή (9 το πρωί) με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 7 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 90-100 km/h.

Διαβάστε ακόμη:

Liveblog - Τραγωδία στην Ανθούσα με νεκρό άνδρα – Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ