ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη: Το πύρινο μέτωπο από ψηλά

Φωτιά Πεντέλη: Το πύρινο μέτωπο από ψηλά
CNN Greece

Το μέγεθος του πύρινου μετώπου στην Πεντέλη αποτυπώνεται σε φωτογραφίες από ψηλά που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, οι οποίες και τραβήχτηκαν κατά την απογείωση αεροσκάφους στις 7:00πμ.

apogeiwsi-2.jpg

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μέχρι αυτήν την ώρα με διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής (11 το πρωί), η μάχη εστιάζεται αυτήν την ώρα στις περιοχές Διώνη και Δασαμάρι μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος, με την κατάσταση στα βόρεια και βορειοανατολικά μέτωπα της πυρκαγιάς να εμφανίζεται βελτιωμένη.

Μικρή αναζωπύρωση είχαμε νωρίτερα στο Ντράφι ενώ διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να μαίνονται σε Παλλήνη και Ανθούσα.

Στην Ανθούσα, μάλιστα, ένας άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες για πολλοστή φορά ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο «Γεννηματάς» και αρκετά ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά έχει κάψει ήδη δεκάδες σπίτια ενώ κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, υπάρχουν καμένα σπίτια σε Παλαιά Πεντέλη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Πανόραμα Παλλήνης ενώ οι εστίες είναι δεκάδες και εκτείνονται από το Πεντελικό όρος μέχρι την οδό Μαραθώνος.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις, δυσχεραίνοντας ιδιαίτερα το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ