ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απολύθηκε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για το θάνατο του 49χρονου

Πάτρα: Απολύθηκε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για το θάνατο του 49χρονου
Η νοσηλεύτρια είχε υπηρεσία στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όταν προσήλθε ζητώντας ιατρική βοήθεια ο 49χρονος ο οποίος τελικά κατέληξε λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο ΙΝΤΙΜΕ / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα προχώρησε στην άμεση υλοποίηση διακοπής της σύμβασης της ειδικευόμενης νοσηλεύτριας που βρίσκονταν στο ΤΕΠ το βράδυ της Τετάρτης όταν προσήλθε ζητώντας ιατρική βοήθεια ο 49χρονος ο οποίος τελικά κατέληξε λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο αφού τον παρέπεμψαν σε εφημερεύον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η ειδικευμένη νοσηλεύτρια, έχει κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

«Θα εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν η ειδικευόμενη νοσηλεύτρια δικαιωθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ενεργοποιηθεί η σύμβασή της. Δεν κάνουμε τίποτα που δεν προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε μιλώντας στην τοπική εφημερίδα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Παράλληλα ξεκίνησε από την Τρίτη 19 Ιουλίου η ΕΔΕ η οποία πέραν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο συμβάν με την τραγική απώλεια του 49χρου Θοδωρή Νεμουτιάνου, θα επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου (νοσηλευτική, ιατρική, διοικητική, κ. ά.).

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία Πάτρας ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θάνατο του 49χρονου, ενώ έχει ήδη παραιτηθεί ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος. Την παραίτηση του είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.

Στο κάδρο των ευθυνών σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή καθώς και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Οι νοσηλεύτριες φέρεται να ενημερώθηκαν ότι υπάρχει ασθενής με επείγον πρόβλημα, είδαν τον 49χρονο και άκουσαν την περιγραφή του πόνου στην πλάτη όπως και την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα σε ιδιώτη γιατρό για το ίδιο θέμα.

Έκριναν ωστόσο ότι δεν χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης και εξέτασης, οπότε δεν επικοινώνησαν με τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Εκτίμησαν πως ο ασθενής έχει ψύξη και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου. Ο 49χρονος άνδρας κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, καθώς δεν ένιωθε καλά το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ωστόσο, δεν πρόλαβε και πέθανε πριν φτάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ