ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται τρεις οικισμοί και το κέντρο Υγείας

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται τρεις οικισμοί και το κέντρο Υγείας
Τρία πύρινα μέτωπα μαίνονται στη Σαλαμίνα ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επιδεινώθηκε η εικόνα της φωτιάς στη Σαλαμίνα, ενώ το 112 ενεργοποιήθηκε για δεύτερη φορά αργά το απόγευμα της Τετάρτης. 

Λίγο πριν τις 20:00 μαίνονταν στη Σαλαμίνα τρία πύρινα μέτωπα, στον λόφο Πατρίς, στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι, τα οποία στη συνέχεια περιορίστηκαν σε ένα και συγκεκριμένα στον στον λόφο Πατρίς, εκεί που εκδηλώθηκε αρχικά η πυρκαγιά.

Το 112 ενεργοποιήθηκε δύο φορές, στέλνοντας μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους, ενώ παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ενώ το ΕΚΑΒ τίθεται σε ετοιμότητα.

Το πρώτο μήνυμα εστάλη λίγο πριν από τις 18:45 από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Λίγο μετά τις 19:15, δεύτερο μήνυμα από το 112 κάλεσε τους κατοίκους που βρίσκονται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος Σαλαμίνας, να μετακινηθούν προς την Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στον λόφο Πατρίς.

Συνολικά,στα τρία μέτωπα, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Επιπροσθέτως, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στη Σαλαμίνα από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ