ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Αναβάλλεται η εκκένωση του Κέντρου Υγείας μέχρι νεωτέρας

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Αναβάλλεται η εκκένωση του Κέντρου Υγείας μέχρι νεωτέρας
Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει και η τρίτη εστία στη Σαλαμίνα στο Λόφο Πατρίς INTIME

Η εκκένωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας αναβάλλεται προς το παρόν μετά τη σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο ένα περιστατικό με έμφραγμα μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. 

Υπό έλεγχο τέθηκαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης δύο από τα τρία πύρινα μέτωπα (Ανεμόμυλοι και Σαμάρι) που βρίσκονταν σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Σαλαμίνα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το CNN Greece με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο και την τρίτη εστία στο Λόφο Πατρίς, που παρουσιάζει ωστόσο βελτιωμένη εικόνα.

Λίγο πριν τις 20:00 μαίνονταν στη Σαλαμίνα τρία πύρινα μέτωπα, στον λόφο Πατρίς, στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι, τα οποία στη συνέχεια περιορίστηκαν σε ένα και συγκεκριμένα στον λόφο Πατρίς, εκεί που εκδηλώθηκε αρχικά η πυρκαγιά.

Αρχικά, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας η οποία αναβλήθηκε προς το παρόν λίγο πριν τις 21:00 το βδάδυ, με εντολή από την Πυροσβεστική και αφού το μέτωπο βρισκόταν σε ύφεση. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα περιστατικό με έμφραγμα μεταφέρεται στο ΓΝ Νίκαιας.

Νωρίτερα, το 112 ενεργοποιήθηκε δύο φορές, στέλνοντας μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους.

Το πρώτο μήνυμα εστάλη λίγο πριν από τις 18:45 από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Λίγο μετά τις 19:15, δεύτερο μήνυμα από το 112 κάλεσε τους κατοίκους που βρίσκονται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος Σαλαμίνας, να μετακινηθούν προς την Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στον λόφο Πατρίς.

Συνολικά,στα τρία μέτωπα, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Επιπροσθέτως, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στη Σαλαμίνα από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων ηοποία αποκαταστάθηκε περίπου στις 21:00, επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ