ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψίες στην Πεντέλη: 39 σπίτια κρίθηκαν επικίνδυνα και 45 προσωρινά ακατάλληλα

Αυτοψίες στην Πεντέλη: 39 σπίτια κρίθηκαν επικίνδυνα και 45 προσωρινά ακατάλληλα
Μέχρι και την Πέμπτη έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 155 κτήρια CNN Greece

Συνολικά 39 κατοικίες έχουν κριθεί επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν από τις μέχρι στιγμής αυτοψίες των μηχανικών στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της Πεντέλης.

Συγκεκριμένα μέχρι και την Πέμπτη έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 155 κτήρια:

  • Από αυτά 121 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 45 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 39 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
  • Ελέγχθηκαν 24 αποθήκες εκ των οποίων 3 κρίθηκαν κατάλληλες, 9προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 12 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.
  • 5 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

Την Παρασκευή θα συνεχίσουν τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αττικής με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους.

Βίντεο - ντοκουμέντο «δείχνει» εμπρησμό πίσω από τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο - ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha μαρτυρά εμπρησμό πίσω από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε πάνω από 20.000 στρέμματα στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης

Στα πλάνα του βίντεο φαίνεται ένας μαυροντυμένος άνδρας, ο οποίος με κινήσεις - «αστραπή» περνά το δρόμο. Στη συνέχεια απεικονίζεται να σκύβει και να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και μερικές στιγμές αργότερα να φεύγει βιαστικά από το σημείο.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ξεσπά φωτιά, με τον ίδιο, ωστόσο, να μην υποψιάζεται ότι έχει γίνει αντιληπτός από περίοικους.

Τα πλάνα καταγράφηκαν τα ξημερώματα Τετάρτης στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, τη στιγμή που μαινόταν το πύρινο μέτωπο της Πεντέλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ