ΕΛΛΑΔΑ

Λιγνάδης: Έφεση από την εισαγγελέα Εφετών - Για την ποινή και τη μία υπόθεση βιασμού που αθωώθηκε

Λιγνάδης: Έφεση από την εισαγγελέα Εφετών - Για την ποινή και τη μία υπόθεση βιασμού που αθωώθηκε
INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Έφεση για δυο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που καταδίκασε σε 12ετή κάθειρξη τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, για δύο υποθέσεις βιασμών ανηλίκων, άσκησε τελικά η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του ηθοποιού και σκηνοθέτη για την περίπτωση του πρώτου καταγγέλλοντα.

Κατά την κρίση της εισαγγελέως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τις καταθέσεις μαρτύρων καθώς και τη μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη του βιασμού έχει τελεστεί.

Επιπλέον, η εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Σύμφωνα με την άποψη της εισαγγελέως θα έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις βιασμού ανηλίκων, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου που προκάλεσε οξείες αντιδράσεις αφού ναι μεν καταδίκασε τον Λιγνάδη σε 12ετη κάθειρξη πλην τον οδήγησε εκτός φυλακής, αφού του χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με επείγουσα παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Παράλληλα, η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονταν οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ