ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα στο Ληξούρι: Αισιοδοξία για τον 7χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά

Τροχαίο δυστύχημα στο Ληξούρι: Αισιοδοξία για τον 7χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά
Ο επτάχρονος υποβλήθηκε την Παρασκευή σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, η οποία πήγε καλά ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Την αισιοδοξία τους εκφράζουν οι γιατροί για το επτάχρονο αγοράκι, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, στο οποίο έχασε τη ζωή της η μητέρα του.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, στον Αγιο Βασίλειο και το αγόρι μεταφέρθηκε αρχικά σοβαρά τραυματισμένο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Ωστόσο, χρειάστηκε να γίνει αεροδιακομιδή του επτάχρονου από την Κεφαλονιά, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο επτάχρονος υποβλήθηκε την Παρασκευή σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, η οποία πήγε καλά. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, ενώ σύμφωνα με το inkefalonia.gr, οι γιατροί θα επιχειρήσουν σήμερα για πρώτη φορά να τον «ξυπνήσουν».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα του επτάχρονου, εξετράπη για άγνωστο λόγο της πορείας του και έπεσε κάτω από τον δρόμο. Το αμάξι μετά την πρόσκρουση στο έδαφος πήρε φωτιά. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι η οικογένεια ήταν απο το Ληξούρι και είχε πάει για διακοπές στο νησί, όπως έκανε κάθε καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στο οδικό δίκτυο του δήμου Ληξουρίου, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 2014. Η σηματοδότηση είναι ανύπαρκτη και οχτώ χρόνια μετά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Η ύπαρξη μπαριέρας πιθανόν να είχε αποτρέψει το θανατηφόρο τροχαίο ή να είχε τουλάχιστον μετριάσει τις τραγικές του συνέπειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ