ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στα Εξάρχεια: «Βολές» από την αντιπολίτευση

Ένταση στα Εξάρχεια: «Βολές» από την αντιπολίτευση
© Intime p.a.

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του αναφέρει:

«Χτες το βράδυ στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε δίχως αφορμή σε συγκέντρωση ενάντια στη δράση βιαστών στην περιοχή. Ο κ. Θεοδωρικάκος οφείλει μια εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία. Οι δυνάμεις της τάξης οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι να δέρνουν εκείνες και εκείνους που αντιστέκονται στους βιαστές και απαιτούν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους».

«Φαίνεται πως το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία με την απελευθέρωση του βιαστή ανηλίκων, εκλεκτού της κυβέρνησης για το Εθνικό Θέατρο Δ. Λιγνάδη, δεν αφήνει πλέον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τα περιθώρια να ανεχθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της έμφυλης βίας, των βιασμών και της απόπειράς τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα "βιαστής είναι" που πλέον δεσπόζουν σχεδόν σε κάθε συναυλία και παράσταση, αλλά και στη χθεσινοβραδινή πορεία που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν γυναίκες στα Εξάρχεια συναντώντας τους ένστολους νταήδες του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη μαινόμενους», υποστήριξε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, και πρόσθεσε:

«Η νύχτα τρόμου που ακολούθησε στα Εξάρχεια ήταν άνευ προηγουμένου. Τα ΜΑΤ, οι Αύρες, η ΔΡΑΣΗ κι άλλες μονάδες καταστολής εξαπέλυσαν μια απίστευτη και παντελώς αναίτια, βίαιη επίθεση σε όποιον περνούσε από την περιοχή των Εξαρχείων μη διστάζοντας ακόμα και να εισβάλουν σε κατάστημα-μπαρ επί της πλατείας για να το εκκενώσουν και στη συνέχεια να προσαγάγουν όλους τους θαμώνες του. Η ωμότητα, η αγριότητα και η βιαιότητα των δυνάμεων του "νόμου και της τάξης" αποτυπώνεται σε πληθώρα βίντεο και φωτογραφιών, σε αναρτήσεις και μαρτυρίες κατοίκων και περαστικών».

Κλείνοντας, τόνισε: «Ποιον και γιατί ενόχλησε αυτή η διαμαρτυρία και έπρεπε να κουρελιαστεί το Σύνταγμα για να κατασταλεί; Δόθηκε εντολή να βγάλουν όπλο οι αστυνομικοί σε μία ειρηνικότατη διαμαρτυρία, και αν ναι από ποιον; Θέλει η κυβέρνηση έναν νέο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια;».

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Υπενθυμίζεται πως ένταση επικράτησε λίγο πριν από τις 22:00, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και ομάδα ατόμων που επιχείρησε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση με αφορμή την απόπειρα βιασμού γυναίκας στα Εξάρχεια, που είχε σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών καθώς και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Στο σημείο βρέθηκαν πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έχει επιστράτευσε την «Αύρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ