ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη: Κάηκαν σπίτια στα Βατερά - Και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στη Μυτιλήνη: Κάηκαν σπίτια στα Βατερά - Και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες
Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, κάηκαν δυο σπίτια CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ιδιαίτερα γρήγορα εξαπλώνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Καστρί στη Μυτιλήνη, η οποία έχει ήδη κάψει σπίτια. Η φωτιά έχει φτάσει στην παραλία των Βατερών, ενώ λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο.

Η μάχη πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων, προκειμένου να περιορίσουν και να ελέγξουν τη φωτιά είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην πυρκαγιά στα Βατερά με 4 αεροπλάνα Καναντέρ, δύο PZL, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου.

Επίσης, η κανονιοφόρος «Κάσος» πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

Άλλαξε φορά ο άνεμος - Κάηκαν σπίτια, κινδυνεύουν κι άλλα

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, κάηκαν δυο σπίτια, ένα αυτοκίνητο και μια αγροικία, ενώ υπέστησαν ζημιές και τουριστικές επιχειρήσεις.

«Έχουν ήδη καεί σπίτια στον οικισμό και από ό,τι φαίνεται θα καούν κι άλλα. Οι άνεμοι ήταν εξαρχής δυνατοί, αλλά δεν απειλούνταν σπίτια. Μετά άλλαξε φορά ο αέρας και η φωτιά μπήκε στον οικισμό», δήλωσε νωρίτερα ο Δήμαρχος της Δυτικής Μυτιλήνης Ταξιάρχης Βέρρος, στο CNN Greece.

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου στο νησί ξεκίνησε από δασική έκταση στην περιοχή Καστρί και αρχικά δεν απειλούσε κανέναν οικισμό, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια όμως, όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece και ο κ. Βέρρος «άλλαξε φορά ο άνεμος με αποτέλεσμα να φτάσουν οι φλόγες μέσα στον οικισμό στην παραλία των Βατερών. Έχουν καεί σπίτια και κινδυνεύουν κι άλλα από τη φωτιά, γιατί πλέον η φωτιά βρίσκεται εντός του οικισμού. Εκτός από τους κατοίκους έχουμε και τους τουρίστες στην περιοχή», είπε ο δήμαρχος στο CNN Greece.

Το Λιμενικό απεγκλώβησε κόσμο από το παραλιακό μέτωπο

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Γιάννη Σινάνη που είναι στο σημείο, σκάφος του Λιμενικού που περιπολεί στην περιοχή απεγκλώβισε 9 άτομα (ανάμεσά τους και αυτόν) από παραλία της περιοχής.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, σπρώχνουν τις φλόγες προς το χωριό Βρίσα, εκεί που υπάρχει μεγάλη δασική έκταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ