ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Λύθηκε το «μυστήριο» με τη συστοιχία φωτεινών κουκίδων

Φθιώτιδα: Λύθηκε το «μυστήριο» με τη συστοιχία φωτεινών κουκίδων
Πολλοί ήταν αυτοί που άρχισαν να ανεβάζουν στο διαδίκτυο διάφορες εικόνες, ενώ μην μπορώντας να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, άρχισαν και οι εικασίες για το τι μπορεί να ήταν αυτό το φαινόμενο lamiareport.gr

Απόρησαν οι κάτοικοι της Φθιώτιδας το βράδυ του Σαββάτου, καθώς στρέφοντας τα βλέμματα στον ουρανό, διέκριναν μια συστοιχία φωτεινών κουκίδων, που διέσχισε με ταχύτητα τον ουρανό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πολλοί ήταν αυτοί που άρχισαν να ανεβάζουν στο διαδίκτυο διάφορες εικόνες, ενώ μην μπορώντας να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, άρχισαν και οι εικασίες για το τι μπορεί να ήταν αυτό το φαινόμενο.

Το μυστήριο τελικά λύθηκε, αφού πρόκειται για δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.

Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά σε σχετικά χαμηλό ύψος και για αυτό είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού.

fotia2.jpg
lamiareport.gr

Η εκτόξευση των 143 δορυφόρων του Έλον Μασκ έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2021, ενώ στόχος είναι στα επόμενα χρόνια να έχει σε περιφορά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους.

Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή.

Εκτός από την Ελλάδα, οι δορυφόροι της SpaceX έγιναν ορατοί και άλλες χώρες, όπως στην Αϊόβα των ΗΠΑ, όπου τοπικό μέσο έλαβε δεκάδες κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα από πολίτες που δήλωναν ότι είδαν μία συστοιχία φωτών να ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή στον ουρανό στα ανατολικά της Πολιτείας.

lamiareport.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ