ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια μέχρι στιγμής

Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια μέχρι στιγμής
«Το πύρινο μέτωπο έχει απλωθεί σε έκταση περίπου 20 χιλιομέτρων» σημείωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος

«Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον εκτός οικισμών και κινείται σε αγροτοδασικές εκτάσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος.

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για ενδεχόμενες ζημιές σε σπίτια».

Όσον αφορά στην εξέλιξη της φωτιάς, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «το πύρινο μέτωπο έχει απλωθεί σε έκταση περίπου 20 χιλιομέτρων», προσθέτοντας ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, μήνυμα μέσω της υπηρεσίας 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκιλλουντία, της Ηλείας ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των Μακρισίων και πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ήδη έχει εκκενωθεί η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία».

«Το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ