ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για Αττική και Στερεά Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για Αττική και Στερεά Ελλάδα
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κρέστενα Ηλείας CNN Greece

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου για την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ