ΕΟΔΥ για ιό του Δυτ. Νείλου: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια – 13 περιστατικά στην Ελλάδα
Έκκληση να λαμβάνουμε με συνέπεια μέτρα προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών, απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Έως τις 26/07/2022, έχουν διαγνωσθεί 13 περιστατικά λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ένα σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ένα είναι υπό διερεύνηση, αναφέρει ο ΕΟΔΥ και προσθέτει:
«Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κατά το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, συστήνουμε να λαμβάνετε ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια με συνέπεια, σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη μέτρων χρειάζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν πιο σοβαρά από τη λοίμωξη.
Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/disease/ios-toy-dytikoy-neiloy/).
Για την εξέλιξη της εποχικής έξαρσης της νόσου και τις περιοχές όπου έχουν εμφανισθεί κρούσματα, μπορείτε να ενημερώνεστε από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ (κάθε Τρίτη)».
ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ: «Ο φιλικός ομοσπονδιακός δολοφόνος»: Το μανιφέστο του Κόουλ Άλεν πριν ανοίξει πυρ στο δείπνο του Λευκού Οίκου
20:40
Τετ α τετ Πούτιν με Αραγτσί την Δευτέρα - Επι τάπητος οι διαπραγματεύσης Ιράν με ΗΠΑ
20:32
«Θα πέσουν πυροβολισμοί» - Όταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου «προέβλεψε» την ένοπλη επίθεση
20:21
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία
20:09