ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη: Κάηκαν 20.340 στρέμματα – Τι δείχνουν τα δορυφορικά δεδομένα

Φωτιά στη Μυτιλήνη: Κάηκαν 20.340 στρέμματα – Τι δείχνουν τα δορυφορικά δεδομένα
Αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα μιας πρώτης επεξεργασίας των δορυφορικών δεδομένων για την καταστροφή στo νησί © Intime p.a.

Αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα μιας πρώτης επεξεργασίας των δορυφορικών δεδομένων για την καταστροφή στη Μυτιλήνη, με τον Χρήστο Βασιλάκο των Εργαστηρίων Γεωγραφίας Φυσικών Καταστροφών και Χαρτογραφίας & Γεωπληροφορικής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου να αναφέρει πως κάηκαν 20.340 στρέμματα στην περιοχή Βρίσας, Βατερών και Σταυρού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία παρουσιάζει η ΕΡΤ, από τα 20.340 στρέμματα, 9.760 στρέμματα κάηκαν με χαμηλή σφοδρότητα καύσης, 8.050 στρέμματα με μέτρια σφοδρότητα καύσης και 2.350 στρέμματα με υψηλή σφοδρότητα καύσης.

Το σύνολο της καμένης έκτασης βγαίνει περίπου 20.340 στρέμματα σε σχέση και με τη σφοδρότητα της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, ενώ χθες βγήκανε και τα αποτελέσματα του Copernicus EMS με 21.480 στρέμματα κατόπιν φωτοερμηνείας.

Στη Μυτιλήνη ήδη το πρωί της Τετάρτης (27/7) το μέτωπο της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται ανάμεσα στο χωριό Βρίσα και το Σταυρό, όπου οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν το ενεργό μέτωπο για να μην εξαπλωθεί.

Στη νοτιοανατολική πλευρά, έχουν δουλέψει τα χωματουργικά και η ζώνη και η πυρκαγιά έχει περιοριστεί.

Από το πρωί της Τετάρτης συμμετέχει ένα ελικόπτερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ