ΕΛΛΑΔΑ

Αδερφός μητροκτόνου στη Θεσσαλονίκη: «Είχε πει ότι θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα»

Αδερφός μητροκτόνου στη Θεσσαλονίκη: «Είχε πει ότι θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα»
Οι εντάσεις στο σπίτι ήταν συχνές, αναφέρει ο αδερφός του δράστη ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα του Ξηροχωρίου Θεσσαλονίκης από την άγρια δολοφονία μίας 84χρονης από τον 59χρονο γιο της.

Το πτώμα της άτυχης ηλικιωμένης εντόπισε ο άλλος γιος της γυναίκας, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, o αδελφός του δράστη ανέφερε πως ο δράστης είχε προαναγγείλει το φρικτό έγκλημα, ενώ είχε απειλήσει και τον ίδιο.

«Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα», λέει ο αδερφός του δράστη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την άτυχη γυναίκα την φρόντιζαν και τα δύο αδέρφια. Όπως μάλιστα δήλωσε, η απόφασή του να φύγει για λίγο από το σπίτι προκειμένου να της αγοράσει φαγητό, αποδείχθηκε μοιραία.

«Την κοιτούσε και αυτός, την κοιτούσα και εγώ. Λέω ας πάω να της πάρω ένα σάντουιτς να την ταΐσω. Μετά από μισή ώρα την “καθάρισε”», είπε στους δημοσιογράφους.

Για τον αδερφό του είπε ότι είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ ενώ ήταν συχνές οι εντάσεις και οι εξάρσεις βίας προς την ανήμπορη μητέρα του.

Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Στο παρελθόν ο μητροκτόνος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αδερφός του, αναφέρει το thestival.gr. Σύμφωνα ωστόσο με τους κατοίκους της περιοχής, όταν τελικά βγήκε, δεν ακολούθησε ποτέ τη φαρμακευτική αγωγή που του έδωσαν οι γιατροί.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, ο 59χρονος δράστης ήταν γνωστός στην περιοχή αφού δημιουργούσε συχνά προβλήματα, λόγω και της εξάρτησής του από το ποτό. Σημειώνουν δε πως σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να καλέσουν την Αστυνομία προκειμένου να συνετιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ