ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μυτιλήνη: Καρέ καρέ η αναζωπύρωση - Νέα εκκένωση της Βρίσας (pics&vids)

Φωτιά Μυτιλήνη: Καρέ καρέ η αναζωπύρωση - Νέα εκκένωση της Βρίσας (pics&vids)
Δύο ηλικιωμένα άτομα που είχαν παραμείνει στο χωριό, απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και είναι καλά στην υγεία τους

Άκαυτες έως τώρα δασικές εκτάσεις στην περιοχή Λαγκάδα, μεταξύ της Βρίσας και του Πολιχνίτου καίει η αναζωπύρωση της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Μυτιλήνη.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφάσισε την άμεση εκ νέου εκκένωση του οικισμού της Βρίσας.

Σημειώνεται ότι η άρση της προηγούμενης εκκένωσης της Βρίσας που είχε εφαρμοστεί την περασμένη Κυριακή αποφασίστηκε μόλις σήμερα το πρωί.

Το μήνυμα μέσω του 112 που στάλθηκε στους κατοίκους του οικισμού Βρίσα να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε τα εξής:

«Αν βρίσκεστε στην Βρίσα Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Πολιχνίτο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Δύο ηλικιωμένα άτομα που είχαν παραμείνει στο χωριό, απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννη Αρτοποιό, το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς έχει οριοθετηθεί ενώ παραμένει ενεργό λόγω των ανέμων το βόρειο μέτωπο. Έως αυτή την στιγμή επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερό.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας είναι σε επιφυλακή, το ίδιο και οι υπηρεσίες του Βορείου Αιγαίου. Ακόμα μεγάλη είναι η συνδρομή από εθελοντές αλλά και από μηχανήματα και υδροφόρες του δήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ