ΕΛΛΑΔΑ

Σίφνος: Θετικός στον κορωνοϊό ο 23χρονος που πέθανε ξαφνικά - Τι λέει ο γιατρός της οικογένειας

Σίφνος: Θετικός στον κορωνοϊό ο 23χρονος που πέθανε ξαφνικά - Τι λέει ο γιατρός της οικογένειας
Ο 23χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν διακοπές με φίλους, ενώ από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά Intime/ Φωτογραφία Αρχείου

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός του θανάτου ενός 23χρονου από τη Λαμία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στη Σίφνο.

Ο 23χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν διακοπές με φίλους, ενώ από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι της ίδιας έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως μεταδίδει το lamiareport, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, ωστόσο το τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό.

Το απόγευμα της Τρίτης (26/7) η παρέα πήγε στην παραλία. Ο 23χρονος είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Κάθισε μάλιστα και σε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα παιδιά επειδή ήταν θετικός. Λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του 23χρονου έτρεξαν να βοηθήσουν, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί οι οποίοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Ο καρδιολόγος της οικογένειας Παναγιώτης Ιακωβής, δήλωσε στον Alpha πως «ο νεαρός δεν είχε κάποιο βαρύ ή γνωστό σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είναι σοκαριστική η απώλεια, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ή σχεδόν πάντα καρδιολογική η αιτία και αν ήταν και θετικός στον κορωνοϊό προφανώς θα πρέπει να εξεταστεί και αυτό το ενδεχόμενο. Πρέπει να γίνει και με την προβλεπόμενη διαδικασία διότι υπάρχουν και τα θέματα κορωνοϊού. Είναι μια πολύ δύσκολη διερεύνηση και πρέπει υπεύθυνη».

H νεκροψία - νεκροτομή θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του φοιτητή, που ξεκίνησε για διακοπές με τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε. Η κηδεία του 23χρονου θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ