ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Φθορές σε καταστήματα, τέσσερις συλλήψεις – Η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Φθορές σε καταστήματα, τέσσερις συλλήψεις – Η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ.
Οι Αρχές περιμένουν κλιμάκωση των επιθέσεων από τα άτομα που δήλωνουν αλληλέγγυα στον απεργό πείνας και δεν αποκλείουν καταδρομικές σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια. CNN GREECE

Φθορές σε καταστήματα, σε ATM τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και ζημιές σε ένα αυτοκίνητο άφησε πίσω τους χθες, Πέμπτη, μετά τα επεισόδια ομάδα νεαρών που συμμετείχε στη σύγκεντρωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη.

Από τις 16 προσαγωγές, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Τα επεισόδια σημειώθηκαν χθες λίγο μετά τις 20:30, όταν η πορεία συγκέντρωσης έσπασε στα δύο, με ένα κομμάτι να κατευθύνεται προς την Ομόνοια κι ένα δεύτερο από την κάτω πλευρά του Συντάγματος.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου – λάμψης, με τους νεαρούς να μπαίνουν στην οδό Ερμού, την ώρα που ήταν γεμάτη από τουρίστες και τρέχοντας με κατεύθυνση προς το Μοναστηράκι, προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Λίγο αργότερα, από τη μανία τους δεν γλίτωσαν ούτε τα τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης που βρέθηκαν στη διαδρομή τους.

Οι Αρχές περιμένουν κλιμάκωση των επιθέσεων από τα άτομα που δήλωνουν αλληλέγγυα στον απεργό πείνας και δεν αποκλείουν καταδρομικές σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια.

Το πλέον όμως ανησυχητικό για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας είναι το γεγονός ότι ήδη έχει δημιουργηθεί μία ομάδα, η οποία κατασκευάζει βόμβες, έχει κάνει δύο χτυπήματα, ένα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου κι ένα στην Ευελπίδων και εκτιμούν ότι τα άτομα αυτά θα συγκροτήσουν μια νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Πάντως, η μεγαλύτερη ανησυχία για την Κατεχάκη είναι τα άτομα που συγκροτούν τις ομάδες αλληλεγγύης να επικεντρωθούν σε χτυπήματα σε καταστήματα, οχήματα και περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών, ενώ πονοκέφαλος είναι για τις Αρχές να αποφασίσουν αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, αυτη την τουριστική περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ