ΕΛΛΑΔΑ

Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ

Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ
Εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Παρασκευής 29/7 Intime/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και οι άδειες του Αυγούστου ξεκινάνε. Η πρωτεύουσα αναμένεται να αδειάσει ακόμα περισσότερο και οι καλοκαιρινοί προορισμοί, κοντινοί και μακρινοί, γεμίζουν με κόσμο που αναζητά λίγες ημέρες ξεκούρασης και διασκέδασης.

Αυξημένη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής είναι η κίνηση στα λιμάνια και τα ΚΤΕΛ της χώρας, αφού οι αδειούχοι του Αυγούστου αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα νησιά έχουν την τιμητική με τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία, μετά και τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων από το Λιμενικό σώμα.

Η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου αναμένεται να κορυφωθεί από το μεσημέρι και μετά και στα διόδια.

Ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος, είπε στην ΕΡΤ, ότι μέχρι τώρα αγγίζουμε τους αριθμούς του 2019 για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού. Μόνο τον Ιούλιο έχουν ταξιδέψει περίπου 173.240 επιβάτες.
Και οι υπόλοιποι προορισμοί έχουν αυξημένη ζήτηση, κυρίως των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Ρόδου.

Παρατηρείται μία αύξηση 21% σχέση με το 2021. Μόνο για το τριήμερο αυτό (29/7-30/7-31/7) αναμένεται να ταξιδέψουν πάνω από 100.000 επιβάτες μόνο από το λιμάνι του Πειραιά.

Και στο λιμάνι της Ραφήνας παρατηρείται μία αύξηση 12%. Το κύμα εξόδου αναμένεται να κορυφωθεί αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ