ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης: Ο Βόρειος Τομέας να μετατραπεί σε οικουμενικό κέντρο της Αττικής

Πατούλης: Ο Βόρειος Τομέας να μετατραπεί σε οικουμενικό κέντρο της Αττικής
«Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των workshop για τα έργα του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε υλοποίηση, ενόψει και της νέας διαχειριστικής περιόδου του 2021 – 2027 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική Αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου», συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής, 29 Ιουλίου, ο κύκλος των workshop που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ενημερώσει τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα έργα που βρίσκονται σε υλοποίηση ενόψει και της νέας διαχειριστικής περιόδου του Περιφερειακού Προγράμματος 2021 – 2027.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν το μέχρι τώρα έργο της Περιφέρειας αλλά και όσα έπονται.

Την εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη. Kατά την τοποθέτησή της τόνισε ότι «αυτά τα τρία χρόνια της διοίκησης μας στην Περιφέρεια Αττικής κληθήκαμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις σε μια πρωτόγνωρη πανδημική κρίση, υποστηρίζοντας ακόμα ότι τα τρία αυτά χρόνια, «δεν παρεκκλίναμε στιγμή από τις στοχεύσεις μας και το προγραμματικό μας σχεδιασμό».

Επίσης υπογράμμισε ότι «δίνουμε προτεραιότητα στους άξονες αντιπλημμυρικής προστασίας και αναβάθμισης του οδικού δικτύου, στοχεύοντας στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας», ενώ αναφερόμενη στον επιχειρηματικό κόσμο σημείωσε πως «παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο βόρειος τομέας αποτελεί την καρδιά του επιχειρείν της Περιφέρειας Αττικής - και όχι μόνο - δίνουμε έμφαση στην προώθηση, στην ανάπτυξη και την εξέλιξή του ώστε να αποτελεί ισχυρότερο και ανταγωνιστικότερο πόλο έλξης».

Ταυτόχρονα η κ. Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε ιδιαίτερη μνεία και στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού αναφέροντας ως παράδειγμα το ΟΑΚΑ ως «χαρακτηριστικό αθλητικό κόμβο της χώρας».

Τη σκυτάλη έλαβε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος φανερά συγκινημένος που βρέθηκε ξανά στο Δημαρχείο όπου για 13 συναπτά έτη υπηρέτησε ως δήμαρχος, είπε μεταξύ άλλων πως «εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε τον μητροπολιτικό χαρακτήρα του Βόρειου Τομέα ως οικουμενικό κέντρο της Αττικής στα όρια του οποίου λειτουργούν μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας».

Μίλησε επίσης για «ένα σχέδιο που διαμορφώνουμε πλέον εν τη γενέσει του» το οποίο όπως είπε τροφοδοτείται από ένα αυξημένο ποσό άνω του 1,6 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων για τα οποία η Περιφέρεια έλαβε δράσεις όπως ήταν η δημιουργία παρατηρητηρίου ρεμάτων προκειμένου να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα στον Βόρειο Τομέα, στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης και συνολικής διαχείρισης απορριμμάτων, με προθεσμία υλοποίησης το 2025, ώστε να κλείσει εν τέλει ο ΧΥΤΑ Φυλής, κάτι το οποίο αποτελεί αγκάθι στις τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται γύρω από αυτόν και οι οποίες υποφέρουν εδώ και πολλά χρόνια.

Επιπροσθέτως, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα workshops που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια θα αποτελέσουν τη «δυναμική συνεννόηση μεταξύ υπηρεσιών, φορέων, αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και από κοινού διεκδίκησης από τα κέντρα αποφάσεων είτε χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως παραδείγματος χάριν είναι και η Ευρώπη αλλά και τα υπουργεία, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τα βόρεια προάστια».

Τέλος ζήτησε από τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που παρευρίσκονταν «ειλικρίνεια, σαφήνεια, διαφάνεια» και κάλεσε άπαντες σε καλύτερη συνεννόηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ