ΕΛΛΑΔΑ

Αδειάζει η πρωτεύουσα από τους αδειούχους του Αυγούστου - Το αδιαχώρητο σε πλοία και ΚΤΕΛ

Αδειάζει η πρωτεύουσα από τους αδειούχους του Αυγούστου - Το αδιαχώρητο σε πλοία και ΚΤΕΛ
Σήμερα, Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 25 πλοία, από τη Ραφήνα 12 και από το λιμάνι του Λαυρίου 8 δρομολόγια Intime/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ομαδική έξοδος από την πρωτεύουσα παρατηρείται αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι αδειούχοι του Αυγούστου αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το αδιαχώρητο επικρατεί σε πλοία και ΚΤΕΛ το Σάββατο, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%, ενώ το απόγευμα αναμένεται κορύφωση της κίνησης στις εθνικές οδούς.

Αυξημένη ήταν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η κίνηση στα λιμάνια και τα ΚΤΕΛ της χώρας, αφού οι αδειούχοι του Αυγούστου αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα νησιά έχουν την τιμητική με τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία, μετά και τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων από το Λιμενικό σώμα.

Σήμερα, Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 25 πλοία, από τη Ραφήνα 12 και από το λιμάνι του Λαυρίου 8 δρομολόγια.

Ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος, δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι μέχρι τώρα αγγίζουμε τους αριθμούς του 2019 για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού. Μόνο τον Ιούλιο έχουν ταξιδέψει περίπου 173.240 επιβάτες.
Και οι υπόλοιποι προορισμοί έχουν αυξημένη ζήτηση, κυρίως των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Ρόδου.

Παρατηρείται μία αύξηση 21% σχέση με το 2021. Μόνο για το τριήμερο αυτό (29/7-30/7-31/7) αναμένεται να ταξιδέψουν πάνω από 100.000 επιβάτες μόνο από το λιμάνι του Πειραιά.

Την Κυριακή αναμένεται να αναχωρήσουν 22.357 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά.

Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ και εθνικές οδούς

Αυξημένη κατά 50% η κίνηση και στα ΚΤΕΛ, που αγγίζει τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Από τα ΚΤΕΛ Κηφισού την Παρασκευή και το Σάββατο έχουν προγραμματισθεί 450 δρομολόγια λεωφορείων.

Ιδιαίτερα αυξημένη καταγράφεται η κίνηση και στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, καθώς οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με κάθε μέσο. Από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, 50.653 οχήματα πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας και 38.212 τα διόδια Αφιδνών.

Η κίνηση στις εθνικές οδούς αναμένεται κορυφώνεται το απόγευμα του Σαββάτου, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Η έξοδος των αδειούχων αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες έως την κορύφωσή της, λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ