ΕΛΛΑΔΑ

«Τον εμπιστευτήκαμε»: Η μητέρα της 14χρονης μιλά για τον αστυνομικό που κατηγορείται για ασέλγεια

«Τον εμπιστευτήκαμε»: Η μητέρα της 14χρονης μιλά για τον αστυνομικό που κατηγορείται για ασέλγεια
Ο 53χρονος, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα 1η Αυγούστου INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Την παραδειγματική τιμωρία του 53χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης ζητά η μητέρα του 14χρονου κοριτσιού.

Ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ σε διάφορες ακαδημίες στη Μυτιλήνη, φέρεται να διατηρούσε ψεύτικο λογαριασμό στο facebook, προκειμένου να συνομιλεί με την 14χρονη. Η μητέρα της ήταν εκείνη που ανακάλυψε την ύποπτη συνομιλία τους και προέβη άμεσα σε καταγγελία.

«Στο κινητό της κόρης μου στην εφαρμογή Messenger είδα ότι ένας άγνωστος χρήστης της έστελνε επίμονα μηνύματα και της ζητούσε να του στείλει βίντεο και φωτογραφίες της. Η κόρη μου μου ανέφερε ότι πίσω από το προφίλ αυτό βρισκόταν ο προπονητής της, ο οποίος την είχε αγγίξει πολλές φορές σε διάφορα σημεία του σώματός της», δήλωσε στην κατάθεσή της η μητέρα της 14χρονης.

«Τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια και λόγω της ιδιότητας του, τη δουλειά του. Τον είχαμε εμπιστευτεί αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά», είπε η μητέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και εξήγησε πως ο αστυνομικός πήγαινε όλα τα παιδιά σπίτι και την κόρη της την άφηνε τελευταία.

«Υπήρχε ένας φόβος στη μικρή ο οποίος ευτυχώς επειδή είμαι πάρα πολύ κοντά και με τα δύο μου τα παιδιά το κατάλαβα αμέσως και κοίταξα το κινητό της», είπε και συνέχισε:

«Δυστυχώς δεν πρόλαβα γιατί ο "κύριος" ήταν πολύ έξυπνος λόγω της ιδιότητας του».

Η μητέρα της ανήλικης πρόσθεσε ακόμη ότι ο 53χρονος την εκβίαζε. «Δεν μου είπε με ποιο τρόπο. Την εκβίαζε. Βρήκανε πάρα πολλά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του όπως και στο κινητό του με ηλικίες 12 εως 15χρόνων» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πώς θέλει να πληρώσει ο δράστης γιατί η κόρη της μετά τα όσα έχουν συμβεί δεν είναι καλά ψυχολογικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο 53χρονος, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν καθοριστική για την εξιχνίαση μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον εν λόγω αστυνομικό, που φέρεται να βίασε 14χρονη, σε ερημική τοποθεσία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, ο αστυνομικός φέρεται πως τους τελευταίους δύο μήνες είχε ζητήσει από την 14χρονη 4-5 φορές να βρεθούν μόνοι τους, ενώ πριν από περίπου 20 μέρες οδήγησε την ανήλικη σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια με βίαιο τρόπο την ακινητοποίησε και τη βίασε.

Ο αστυνομικός συνελήφθη χθες, Παρασκευή, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο 53χρονος αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς, που εκμεταλλευόταν τη σχέση του με τα ανήλικα κορίτσια, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Θεοδωρικάκος: «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους»

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στο Twitter το μεσημέρι του Σαββάτου αναφέρθηκε στη σύλληψη αστυνομικού για τον βιασμό ανήλικης.

O κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους.

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία», αναφέρει η ανάρτηση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ