ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος: Δύσκολες οι εφημερίες στα νοσοκομεία - Μόνο στον Ευαγγελισμό 130 κρεβάτια Covid -19

Μπουλμπασάκος: Δύσκολες οι εφημερίες στα νοσοκομεία - Μόνο στον Ευαγγελισμό 130 κρεβάτια Covid -19
Το ΕΣΥ εξακολουθεί και πιέζεται λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Πνευμονολογικού στον Ευαγγελισμό ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Η χρήση μάσκας αρκεί για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, λέει ο Διευθυντής Πνευμονολογικού στον Ευαγγελισμό, Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους είναι κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα» δήλωσε στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι που χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό δεν είναι ανοσοποιημένοι.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ο κ. Μπουλπασάκος επισήμανε ότι «δυστυχώς δώσαμε λάθος σήμα και συμβιβαστήκαμε με μια κατάσταση η οποία δεν είναι λογική».

Σύμφωνα με τον ειδικό, η εξέλιξη αυτή δεν θα έπρεπε να υφίσταται μετά από δυόμιση χρόνια καθώς η χρήση μάσκας αρκούσε για να μην αυξηθούν τα κρούσματα του ιού.

Επίσης, παρόλο που η νέα παραλλαγή είναι πιο ήπια, πιέζει αρκετά το Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Στον Ευαγγελισμό έχουμε 130 κρεβάτια με Covid-19, γεγονός που κάνει την αναμονή για καρδιοαγγειακά χειρουργεία να φτάνει ακόμη και τους έξι μήνες», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι να μπει το ΕΣΥ σε μία κανονικότητα.

Να μη σηκώνει μόνο το ΕΣΥ το βάρος της πανδημίας

Δυόμιση χρόνια μετά την πανδημία το ΕΣΥ εξακολουθεί και νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι μονοθεματικό και ο ιδιωτικός τομέας να κάνει όλα τα άλλα», συμπλήρωσε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Όσον αφορά το μήνα Σεπτέμβριο, ο ίδιος είπε ότι είναι βέβαιη η αύξηση των κρουσμάτων. Ενώ για τα εμβόλια είπε ότι «οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ