ΕΛΛΑΔΑ

ΔΣΑ: Πειθαρχική έρευνα στον Κούγια για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

ΔΣΑ: Πειθαρχική έρευνα στον Κούγια για αντιδεοντολογική συμπεριφορά
Η πειθαρχική έρευνα ασκήθηκε - έπειτα από σχετική εισήγηση - από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ. INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ

Πειθαρχική έρευνα για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του Αλέξη Κούγια, έπειτα από αναφορά που είχε υποβάλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών με αφορμή δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης.

Η πειθαρχική έρευνα ασκήθηκε - έπειτα από σχετική εισήγηση - από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Η εν λόγω αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε προηγηθεί προς τον Πρόεδρο του ΔΣΑ και Ανοικτή Επιστολή με θέμα «Απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί ακόμη ένας πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος τόσο του Αλέξη Κούγια, όσο και του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη.

Και οι δυο έχουν κληθεί για παροχή εξηγήσεων στα τέλη Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ