ΕΛΛΑΔΑ

Δύο γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο σε λιγότερο από ένα 24ωρο

Δύο γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο σε λιγότερο από ένα 24ωρο
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο γυναικοκτονίες σε διάστημα μικρότερο του ενός εικοσιτετραώρου, σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο, συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, με τους δράστες -σύζυγοι των θυμάτων- να ομολογούν ενώπιον των αστυνομικών αρχών τις εγκληματικές πράξεις τους.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν ο 51χρονος στο Τσιλιβί Ζακύνθου ξυλοκόπησε άγρια την κατά 10 χρόνια νεότερη σύζυγό του και στη συνέχεια της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό.

Λίγη ώρα πριν ο δράστης δολοφονήσει τη σύζυγό του, εκείνη τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η 41χρονη ζητούσε τη βοήθεια των Αρχών, αφού πριν από έναν μήνα η γυναίκα είχε πέσει ξανά θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 51χρονο.

Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία της συζύγου του έφυγε από το σπίτι και η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον βρει. Τελικά, εντοπίστηκε στην περιοχή του Μαραθιά, στο Κερί. Ο 51χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν «τη σκότωσα γιατί με απατούσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 το βράδυ της Κυριακής, ένας γείτονας της οικογένειας κάλεσε την Αστυνομία λόγω της φασαρίας που άκουγε στο σπίτι τους. Όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, βρήκαν στο μπαλκόνι της ισόγειας κατοικίας αιμόφυρτη και βαριά τραυματισμένη τη γυναίκα. Είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και είχε μαχαιρωθεί από τον δράστη.

Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Δύο μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία πριν τη συζυγοκτονία στη Ζάκυνθο

Νωρίτερα χθες, Κυριακή, η 41χρονη που εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής, είχε υποβάλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα για περιστατικό που είχε γίνει το απόγευμα με δράστη και πάλι τον σύζυγό της.

Κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί τη ρώτησαν πού βρίσκεται ο σύζυγός της, εκείνη δήλωσε ότι δεν γνώριζε, έφυγε από το ΑΤ στις 22:30 και επέστρεψε στο σπίτι της. Η 41χρονη συνομιλούσε με μια γειτόνισσά της όταν εμφανίστηκε ο 51χρονος και άρχισε και πάλι να προκαλεί επεισόδιο. Η γειτόνισσα έφυγε για να βρει βοήθεια και, όταν επέστρεψε, η 41χρονη ήταν αιμόφυρτη στο έδαφος.

Οπως αποκαλύφθηκε, η 41χρονη τον Ιούνιο είχε κάνει ξανά μήνυση στον σύζυγό της και τότε είχε συλληφθεί ο δράστης για ενδοοικογενειακή βία, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων, γιατί είχε αντισταθεί στη σύλληψη, αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος.

Την Πέμπτη η απολογία του συζυγοκτόνου στο Ρέθυμνο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου σε βάρος του 60χρονου συζύγου και καθ' ομολογίαν δολοφόνου της 56χρονης Γεωργίας.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο δράστης φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνης στο γραφείο του ανακριτή.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης στην περίπου μία ώρα που έμεινε στο γραφείο του ανακριτή επιχείρησε εμμέσως να αποδώσει ευθύνες στο θύμα, ισχυριζόμενος ότι η 56χρονη του επιτέθηκε πρώτη φραστικά και πως του πέταξε ένα πιάτο.

«Θόλωσα. Δεν ξέρω τι έκανα» φέρεται να είπε στον ανακριτή, ενώ ισχυρίστηκε ακόμα ότι μετά το γάμο του παιδιού τους εκείνη έφυγε από το σπίτι και επέστρεψε μετά από 16 ημέρες.

Ο 60χρονος, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 56χρονη σύζυγό του το πρωί της Κυριακής, ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος της 56χρονης Γεωργίας επήλθε από τρεις μαχαιριές που δέχθηκε στο λαιμό. Η γυναίκα φέρει επίσης τραύματα στα άκρα, στην προσπάθεια της να προστατευθεί καθώς και μαχαιριές στην πλάτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ