ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Απολύτως αντικρουόμενες καταθέσεις στη δικογραφία», λέει ο δικηγόρος της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Απολύτως αντικρουόμενες καταθέσεις στη δικογραφία», λέει ο δικηγόρος της
Ποινική δίωξη και για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας ασκήθηκε στην Ρούλα Πισπιρίγκου INTIME/ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ

Για «απολύτως αντικρουόμενες μεταξύ τους καταθέσεις στη δικογραφία» κάνει λόγο ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται πλέον ποινικά υπόλογη για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου δήλωσε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, πως ανέμεναν τη σχετική εξέλιξη μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα.

Έκανε λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία στη δικογραφία», αναφέροντας ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων διαφέρουν από αυτές των ιατροδικαστών.

«Έχει από τη μία τις καταθέσεις των νοσηλευτών, στην πρώτη περίπτωση της Μαλένας και των τραυματιοφορεών και γιατρών που επιλήφθηκαν της περίπτωση της Ίριδας. Όλοι έχουν καταθέσει ενόρκως ότι πριν τους θανάτους δεν υπήρχαν σημάδια στα πρόσωπα. Είναι οι καταθέσεις που έχουν δοθεί στις αρχές προτού δοθεί σε μας η ιδιότητα του υπόπτου για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτό που θα ζητήσουμε είναι να ληφθούν πραγματικά υπόψη αυτές οι καταθέσεις και τα πραγματικά δεδομένα, τα οποία μεταφέρονται από τους μάρτυρες που έχουν καλεστεί ενόρκως», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση, προσέθεσε:

«Το συγκεκριμένο πόρισμα των κυρίων Καρακούκη και Καλόγρηα ξεκινάει από την αφετηρία της εύρεσης ιχνών σημαδιών στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτά τα σημάδια διαψεύδονται από τους ίδιους τους αυτόπτες μάρτυρες Το πρόβλημα είναι πως θα λυθεί αυτή η διχογνωμία που υπήρχε στην ίδια δικογραφία. Έχουμε καταθέσεις που είναι απολύτως αντικρουόμενες μεταξύ τους».

Μιλώντας για την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εξέλιξη, ο Όθωνας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «αισθάνεται ότι βάλλεται από παντού», «αδικείται» και «βρίσκεται σε καθεστώς δημόσιας διαπόμπευσης».

Ποινική δίωξη και για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται πλέον ποινικά υπόλογη για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή».

Οι δύο εισαγγελείς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης που διενήργησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, δολοφόνησε και τα δύο μικρότερα παιδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου στηρίχθηκε στο πολυσέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα των Καρακούκη - Καλόγρια, καθώς και στις καταθέσεις γιατρών. Επιπλέον, επιβαρυντικό στοιχείο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου υπήρξε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της και μόνο, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές καταδεικνύει ένα συγκεκριμένο «modus operandi» που ακολουθούσε η κατηγορουμένη.

Για τη Μαλένα

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Για την Ίριδα

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατός της ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην αρμόδια ανακρίτρια, η οποία θα καλέσει εκ νέου σε απολογία την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ