ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα οδηγείται την Τρίτη ο 49χρονος γυναικοκτόνος

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα οδηγείται την Τρίτη ο 49χρονος γυναικοκτόνος
Μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα Ζακύνθου, αναμένεται το Χαμόγελο του Παιδιού να αναλάβει τα δύο ανήλικα παιδιά της 41χρονης INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης, ο 49χρονος που το βράδυ της Κυριακής μαχαίρωσε και σκότωσε την 41χρονη σύζυγό του.

Το άγριο έγκλημα που έγινε στο χωριό Τσιλιβή έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Ζακύνθου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η γυναίκα έφερε χτυπήματα από μαχαίρι στα πλευρά και στο πρόσωπο, ενώ είχε δεχθεί γροθιές και κλωτσιές.

Ακόμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα Ζακύνθου, αναμένεται το Χαμόγελο του Παιδιού να αναλάβει τα δύο ανήλικα παιδιά της 41χρονης. Πρόκειται για ένα κορίτσι 8 ετών και ένα αγόρι 14 ετών, ενώ το τρίτο το παιδί είναι ενήλικο, 19 ετών και μένει μόνιμα στην Καλαμάτα.

Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην οικοδομή όπου εργαζόταν στο χωριό Κερί, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι η 41χρονη είχε καταγγείλει απανωτά περιστατικά βίας σε βάρος της από τον σύζυγό της. Ο δράστης είχε συλληφθεί και πάλι για ενδοοικογενειακή βία στις 18 Ιουνίου, πάλι έπειτα από μήνυση της συζύγου του.

Ήταν, όμως, τόσο βίαιος ο χαρακτήρας του και τόσο εκδικητικός στη συμπεριφορά του, που συνεχώς απειλούσε και χτυπούσε τη σύζυγό του και παρόλα αυτά οι εισαγγελικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο, με τη γυναίκα να κάνει ακόμη μία προσπάθεια να διαφυλάξει την ασφάλειά της, ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση, ώστε ο σύζυγός της να μην μπορεί να την πλησιάσει.

Το χρονικό της υπόθεσης

Χθες το βράδυ, ο δράστης πήγε και πάλι στο σπίτι της συζύγου του, την ξυλοκόπησε και εκείνη έφυγε τρέχοντας, όπου πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, για να του υποβάλει μήνυση.

Γυρίζοντας στο σπίτι, ο δράστης την περίμενε, την ξυλοκόπησε και πάλι κι αμέσως μετά, με ένα μαχαίρι της κουζίνας της κατάφερε απανωτά χτυπήματα μέχρι που την άφησε νεκρή. Αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

Οι Αρχές εξετάζουν και τη μαρτυρία μιας γειτόνισσας, που αναφέρει ότι άκουσε τη γυναίκα να καλεί σε βοήθεια και τον σύζυγό της να φωνάζει «Θα σε σκοτώσω».

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν τη γυναίκα νεκρή στο μπαλκόνι και διαπίστωσαν τη μανία, με την οποία ο σύζυγός της τη μαχαίρωνε όταν δίπλα στο πτώμα βρέθηκε το μαχαίρι του εγκλήματος με στραβωμένη τη λάμα του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (01.08.2022) στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 41χρονης αλλοδαπής συζύγου του, σε περιοχή της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, ο 49χρονος εντοπίστηκε στη θέση Μαραθίας στο Κερί Ζακύνθου, από τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια επισταμένων ερευνών, καθώς χθες το βράδυ (31.07.2022), με τα χέρια και τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Γίνεται μνεία ότι, ο ανωτέρω είχε απασχολήσει για παραβάσεις σχετικές με την ενδοοικογενειακή βία και τον Ιούνιο τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί για το συγκεκριμένο, καθώς και άλλα αδικήματα και οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ