ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ - καρέ ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Ακινητοποίησε πελάτη κι εργαζόμενο με κουζινομάχαιρο

Καρέ - καρέ ληστεία στη Θεσσαλονίκη:  Ακινητοποίησε πελάτη κι εργαζόμενο με κουζινομάχαιρο
Ο ληστής κατευθύνθηκε προς το ταμείο και με την απειλή ενός κουζινομάχαιρου πήρε τα λεφτά από το ταμείο ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ληστής φορώντας κουκούλα και κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο απείλησε τον υπάλληλο ενός ψιλικατζίδικου στη Θεσσαλονίκη και τον πελάτη που βρισκόταν σε αυτό εκείνη την ώρα.  

Ο ληστής αφαίρεσε από το ταμείο τα χρήματα, ένα ποσό άνω των 200 ευρώ κι έφυγε τρέχοντας.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με μαρτυρία του εργαζομένου και του θύματος της ληστείας στο GRTimes, φαίνεται πως ο δράστης γνώριζε από πριν τον στόχο του και είχε προετοιμάσει ήδη τις κινήσεις που θα πραγματοποιούσε μόλις εισέρχονταν στον χώρο του καταστήματος.

«Μιλούσε καθαρά ελληνικά και μας ακινητοποίησε και τους δυο, διότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο μαγαζί κι ένας πελάτης. Έβγαλε το κουζινομάχαιρο και μου ζήτησε να βλέπει πρώτα τα χέρια μου και ταυτόχρονα να του δίνω τα χρήματα του ταμείου. Γνώριζε τι ήθελε και φάνηκε πως το είχε ξανακάνει με τις κινήσεις του», συμπλήρωσε ο εργαζόμενος.

Ο υπάλληλος του ψιλικατζίδικου, περιέγραψε στους αστυνομικούς τον ληστή ενώ του έκανε εξ΄αρχής εντύπωση το ντύσιμό του. Φορούσε μακρυμάνικη φόρμα και τζάκετ -όπου είχε κρύψει το κουζινομάχαιρο-, με αποτέλεσμα να τον προϊδεάσει πως επρόκειτο για απόπειρα ληστείας. «Εισήλθε στο μαγαζί με μακρυμάνικα, ενώ έξω έχει καύσωνα, οπότε κατάλαβα απευθείας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μ’ εκείνον».

Ο άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, μπαίνει στο κατάστημα και κινείται προς το ταμείο. Ταυτόχρονα βγάζει το κουζινομάχαιρο από το τζάκετ του, το πετάει στον αέρα και κατευθύνεται προς τον «στόχο» που ήταν το ταμείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ