ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 53χρονος αστυνομικός - Κατηγορείται για βιασμό 14χρονης

Μυτιλήνη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 53χρονος αστυνομικός - Κατηγορείται για βιασμό 14χρονης
Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής από τη Μυτιλήνη INTIME/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει σήμερα ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης μαθήτριάς του στη Μυτιλήνη, ενώ την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα για δεύτερη καταγγελία για ασέλγεια σε ανήλικη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα 1η Αυγούστου ζήτησε προθεσμία για σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα στα δικαστήρια, όπου παρόντες ήταν και οι γονείς της 14χρονης.

Οι έρευνες των αρχών έχουν επικεντρωθεί στα προφίλ του δράστη στα κοινωνικά δίκτυα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του. Ταυτόχρονα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα υποβάλλει αίτημα προς την εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook για άρση του απορρήτου του αστυνομικού.

«Την εκβίαζε και την απειλούσε»

Η μητέρα της ανήλικης είπε νωρίτερα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ότι ο 53χρονος εκβίαζε την κόρη της να μην μιλήσει και την χτυπούσε μέσα στο αυτοκίνητο.

Νωρίτερα οι γονείς της 14χρονης μίλησαν στη ΕΡΤ, για τον εφιάλτη. Η μητέρα της δεν μπορούσε να κρύψει τον θυμό της: «Ήθελα να τον σκοτώσω. Μίσος νιώθω. Να με αφήσουν να μπω μέσα θέλω. Είδα μηνύματα το κινητό του μωρού. Την εκβίαζε και την απειλούσε. Την χτυπούσε μέσα στο αυτοκίνητο επειδή δεν έκανε αυτό που ήθελε» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 14χρονης στην ΕΡΤ.

Ο πατέρας του κοριτσιού είπε ότι: «Έπαιρνε 5-6 παιδιά στο αυτοκίνητο και τα πήγαινε. Τυφλή εμπιστοσύνη. Τελευταία το παιδί ήταν πάρα πολύ πεσμένο, δεν μπορούσαμε να της μιλήσουμε, ήθελε να μας μιλήσει και φοβόταν».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν καθοριστική για την εξιχνίαση μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον εν λόγω αστυνομικό, που φέρεται να βίασε 14χρονη, σε ερημική τοποθεσία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, ο αστυνομικός φέρεται πως τους τελευταίους δύο μήνες είχε ζητήσει από την 14χρονη 4-5 φορές να βρεθούν μόνοι τους, ενώ πριν από περίπου 20 μέρες οδήγησε την ανήλικη σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια με βίαιο τρόπο την ακινητοποίησε και τη βίασε.

Ο αστυνομικός συνελήφθη την Παρασκευή 29 Ιουλίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο 53χρονος αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς, που εκμεταλλευόταν τη σχέση του με τα ανήλικα κορίτσια, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ