ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Προφυλακιστέος ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης

Μυτιλήνη: Προφυλακιστέος ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης
INTIME/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτριας και εισαγγελέα, ο 53χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. και προπονητής βόλεϊ κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για την κατηγορία του βιασμού ανήλικης αθλήτριάς του που δεν είχε ακόμα συμπληρώσει τα 14 έτη.

O κατηγορούμενος αστυνομικός για βιασμό ανήλικης πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας στις 11:30 το πρωί της Τρίτης, με την απολογία του να διαρκεί περίπου επτά ώρες.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου, έχει κληθεί μια ακόμα κοπέλα την οποία προπονούσε, ενώ δεν αποκλείεται να την έχει παρενοχλήσει. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να την είχε θωπεύσει όταν την επέστρεφε στο σπίτι της μετά από προπόνηση.

Παράλληλα, ελέγχεται το προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τα ηλεκτρονικά του αποτυπώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιες κοπέλες συνομιλούσε. Η έρευνα για την αποτρόπαια δράση του θα συνεχιστεί.

Στη δικογραφία επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης σε ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ, «από το φθινόπωρο του 2021 τότε που το κοριτσάκι ήταν κάτω των 14 ετών και μέχρι προ ημερών ο προπονητής βόλεϊ Μ.Ε. του σωματείου στο οποίο συμμετείχε η ανήλικη, ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη».

Όπως προκύπτει, οι γονείς των κοριτσιών της ομάδας βόλεϊ τον είχαν εμπιστευτεί, ώστε εκείνος να μεταφέρει τα κορίτσια στα σπίτια τους, μετά το τέλος των προπονήσεων.

Εν αναμονή των πειστηρίων

Στο μεταξύ η συνεχιζόμενη ανάκριση για το θέμα δεν αποκλείεται να δείξει και μια σειρά άλλα γεγονότα τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε συμπληρωματικές διώξεις. Εκτός από το σύνολο των ψηφιακών συσκευών οι οποίες κατασχέθηκαν ζητήθηκε και η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να αρθεί το απόρρητο των επαφών του με Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι κατηγορίες για διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες να δίνουν στις Αστυνομικές αρχές το σύνολο των αρχείων που αφορούν τους δράστες.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ελεγχθεί το σύνολο των επαφών που διατηρούσε ο Αρχιφύλακας όχι μόνο μέσω του επισήμου του προφίλ αλλά και μέσω άλλων προφίλ όπως αυτό με το όνομα «Alexandros Megas» με το οποίο είχε επαφές με την 14χρονη και όχι μόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ