ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στην Πελοπόννησο: Μέτωπα σε Πύργο και Γύθειο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Σχίνο Μεσσηνίας

Φωτιές στην Πελοπόννησο: Μέτωπα σε Πύργο και Γύθειο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Σχίνο Μεσσηνίας
AP Photo/Panagiotis Balaskas

Με τρία μεγάλα μέτωπα φωτιάς δίνουν μάχη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Σχίνο Μεσσηνίας, στο Γύθειο και στον Πύργο Ηλείας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Σχίνο Μεσσηνίας όπου λίγο μετά τις 14:30 της Τετάρτης κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί εντολή εκκένωσης των κατοίκων στο χωριό Μεσοχώρι.

«Αν βρίσκεστε στο Μεσοχώρι Πύλου εκκενώστε τώρα προς Πήδασος» ανέφερε το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν πλέον 94 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 15:30 της Τετάρτης, σε δασική έκταση στον Πύργο Ηλείας. Συγκεκριμένα επιχειρούν 34 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια, στο Γύθειο.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενη απειλή κατοικημένης περιοχής.

Φωτιά στον Σοφό Ασπροπύργου

Πυρκαγιά σε σε οικοπεδικούς χώρους στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη για επτά περιοχές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- για τις εξής περιοχές:

  • Aττική
  • Nότια Εύβοια
  • Σάμο
  • Ικαρία
  • Λέσβο
  • Χίο
  • Ψαρά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ