ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Πύργο Ηλείας και Σχίνο Μεσσηνίας - Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Γύθειο

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Πύργο Ηλείας και Σχίνο Μεσσηνίας - Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Γύθειο
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη για επτά περιοχές ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα στα τρία πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Σχίνο Μεσσηνίας, το Γύθειο και τον Πύργο Ηλείας

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Σχίνο Μεσσηνίας όπου λίγο μετά τις 14:30 της Τετάρτης κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί εντολή εκκένωσης των κατοίκων στο χωριό Μεσοχώρι.

«Αν βρίσκεστε στο Μεσοχώρι Πύλου εκκενώστε τώρα προς Πήδασος» ανέφερε το μήνυμα της υπηρεσίας 112 που έλαβαν οι κάτοικοι.

«Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά» είπε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 94 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν περιοδικά τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Εικόνα ύφεσης επικρατεί και στον Πύργο Ηλείας, ενώ για την πλήρη κατάσβεσή της συνεχίζουν να επιχειρούν επιχειρούν 34 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια, στο Γύθειο.

Στο σημείο παραμένουν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου

Επίσης, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικοπεδικούς χώρους στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου. Για την πλήρη κατάσβεση της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη για επτά περιοχές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- για τις εξής περιοχές:

  • Aττική
  • Nότια Εύβοια
  • Σάμο
  • Ικαρία
  • Λέσβο
  • Χίο
  • Ψαρά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ